Projecten

Watertank voor irrigatie in Kenya.
Watertank voor irrigatie.

Een van de vele projecten waaraan een aantal leden van de Stichting Watoto Kenya in het recente verleden heeft gewerkt, is het Lunga Lunga project van het Adelbert College. In de afgelopen 10 jaar is in het Keniaanse district met die naam heel veel bereikt dank zij de hulp van sponsors, acties met leerlingen en bijdragen van buurgemeenten.

Er zijn twee basisscholen gebouwd, plus slaapzalen en keukens voor een middelbare school met internaat voor weesmeisjes. Met een gesponsord rondje Nederland op de fiets door docenten en leerlingen van het Adelbert College, werd een medische post gebouwd.

Al die jaren hebben een groot aantal leerlingen ook de projecten bezocht en hun bagage bestond grotendeels uit sportmaterialen, medische artikelen, brillen, knuffels voor gehandicapte kinderen en schoolmateriaal.

Een aantal Wassenaarse tandartsen hebben zich verenigd in de stichting Dental Care. Ze gaan twee keer per jaar een aantal weken naar Kenia om tandheelkundige zorg te verlenen. Ook hebben ze daar een goed ingerichte kliniek. Bas Donk is een van de oprichters van deze stichting en nu ook bestuurslid van de Stichting Watoko Kenya.