Het verhaal van een sponsormeisje: Amina

AminaI am Amina from Mwereni Village, currently at the Menzamwenye Secundary school as a board of Management teacher. Born February 1990  in Mwereni village ( county Kwale)

I am a sponsored student, first on the Secundary School by the Verkaart Development team and after by Betty Straatman and her relatives and friends.

I completed my diploma course last year December ( 2014) and now I am start my Degree course.

I am so grateful for the sponsorship because it is real helping me. If it were not for the sponsorship I could not have gone so far.

I could be nothing completely because I have no parents to support me in the studies.

I pray God to bless you Md. Betty and her friends and relatives at large. May you live long and continue with the same spirit.

I am so happy that I go have this opportunity, especially the opportunity to access education because in our country Kenya, it is only through education that one can get a good job and live a better live.

I hope to live a better live after fully completion my studies and securing a job.

God bless Md. Betty and her friends and relatives at large.

 

Toelichting: De moeder van Amina is overleden toen ze een baby was. Later was er een stiefmoeder. Nadat haar vader is overleden is ze in het sponsor circuit terecht gekomen. Amina is een zeer goede leerling die alleen de allerhoogste resultaten wil. Ze heeft in Mwereni nog een oma, de moeder van haar moeder die ze regelmatig bezoekt. Financieel kan ze daar niets van verwachten. Vorig jaar december hoorde ze tot de 5 beste studenten van de Universiteit waar ze studeerde en die verschillende vestigingen heeft in het land. In eerste instantie vond ik het veel geld om haar naar de plaats te laten  gaan waar de officiële diploma uitreiking was maar op aanraden van onze contactpersoon heb ik het voor haar betaald en achteraf was dat terecht. Zij beschouwd mij als haar moeder.

Met dit diploma heeft ze de bevoegdheid om les te geven. Nu studeert ze aan de universiteit, tijdens de lesvrije periodes, colleges aan het volgen om haar bachelor te halen in economie. Om haar studie met een zeer goed resultaat af te ronden vroeg ze mij vorige week om een laptop. Ze kon er een kopen via een vriendin op de universiteit maar de contactpersoon heeft me aangeraden hier in Nederland een betaalbare te zoeken. Er zijn er genoeg maar er moet geen Windows XP op staan. Gelukkig reizen er steeds mensen naar Kenia om er op een dag een aan haar te kunnen overhandigen. Zij hoeft dan niet meer naar een Cyber café om haar opdrachten te maken en te versturen.

Verder is ze zeer geliefd bij haar leerlingen die soms maar een paar jaar ouder zijn dan zijzelf en 3 koppen groter. Buiten de lessen is ze ook het aanspreekpunt voor de meisjesleerlingen die door de weeks op school blijven.

De Engelse tekst is uit haar hart geschreven en ik heb hem letterlijk overgenomen.