Het Alfrink College gaat geld inzamelen voor een nieuwe slaapzaal op de Menzamwenye

Zondag waren we aanwezig bij de openingsviering van het nieuwe schooljaar van het Alfrink College in Zoetermeer. We waren uitgenodigd om aanwezig te zijn, omdat het Alfrink onze stichting dit jaar als goede doel heeft gekozen! Ieder jaar kiest deze middelbare school een goed doel uit en gedurende het jaar, tijdens verschillende acties zamelen ze geld in. Tijdens de openingsviering mocht Wilbur Watoto Kenya introduceren.

2016-09-11_ Watoto Alfrink_13Aangezien het voor een middelbare school leuk is om ook iets voor een middelbare school in Kenia te doen, hebben we als project een nieuwe slaapzaal voor de Menzamwenye Secondary School gekozen. Doordat de kinderen vaak ver moeten reizen om naar school te kunnen, kunnen ze ‘s avonds niet naar huis. Voor meisjes is het bijna niet mogelijk om veilig een slaapplaats in de buurt van de school te vinden, dus is er een slaapzaal voor de meisjes gebouwd. De huidige slaapzaal voldoet niet meer, de meisjes liggen soms met 2-4 personen in 1 bed, dus een extra slaapzaal is hard nodig. Het Alfrink college gaat hard haar best doen om het geld voor een nieuwe slaapzaal bijeen te krijgen en ze hopen zelfs genoeg binnen te krijgen om ook nog een overkapping tussen de bestaande en de nieuwe slaapzaal te bouwen, zodat er een multifunctionele ruimte ontstaat.

Het thema van de viering was ‘In welke schoenen wil jij lopen?’. Denk je eens in hoe het is om in de schoenen te lopen van een Keniaans kind. De omstandigheden waarin zijn leven is niet te vergelijken met hoe wij het hier in Nederland hebben. Naar school gaan is niet voor ieder kind weggelegd. Met onze scholen in Kenia dragen wij ons steentje bij aan de toekomst van die kinderen. Onderwijs zorgt voor een betere toekomst! Om goed te kunnen leren is het noodzakelijk om een goede nachtrust hebben. Met behulp van een extra slaapzaal op de Menzamwenye Secondary School kunnen we de kinderen weer een betere nachtrust bieden en daardoor uitzicht op betere studieresultaten en hopelijk een betere toekomst.

Op het Alfrink hebben ze er al helemaal zin in, na de viering al een aantal leuke gesprekken gehad met docenten, ouders en leerlingen. Ze hebben ook al meteen een stukje op hun website geplaatst over hun goede doel van dit jaar. We gaan ook snel nog nieuwe posters ontwerpen, zodat ze die in de school kunnen ophangen. De eerste wand hangt al vol.

2016-09-11_ Watoto Alfrink_20 2016-09-11_ Watoto Alfrink_22