Alfrink College

Het Alfrink College in Zoetermeer kiest ieder schooljaar een goed doel uit waar ze gedurende het hele jaar geld voor inzamelen. Voor het schooljaar 2016/2017 zijn wij het goede doel. De school verwacht dat ze ruim voldoende geld kunnen inzamelen om een extra slaapzaal te bouwen op de Menzamwenye en misschien is er zelfs voldoende geld om een overkapping te kunnen maken die als studeer- en eetzaal kan dienen.

We zijn al aanwezig geweest op de openingsviering waar we wat mochten vertellen over de stichting. (lees hier een verslag van de viering ‘In welke schoenen wil jij lopen’?) Op 23 en 24 november zijn er themavieringen geweest waarin de leerlingen ook werd verteld waarvoor ze dit jaar geld gaan inzamelen. Elsemiek, Betty en Adriaan hebben een aantal van de vieringen bij mogen wonen. De viering ging door in het thema “in welke schoenen wil jij lopen?” en ze stonden stil bij de weg die zij willen gaan en de vriendschappen die ze daarbij nodig hebben. Er werd de leerlingen ook verteld waarom ze vriendschap met de Menzamwenye Secondary School hebben gesloten en om dit verhaal bij te staan werd de Menzamwenye gepresenteerd mbv van een powerpoint die wij voor ze hadden gemaakt. (Lees hier het volledige verslag van de viering.)

2 belangrijke dagen zijn ‘Lichtjes avond’ op maandag 19 december en de Goede Doelen dag op dinsdag 6 juni 2017. Op deze dagen organiseren de leerlingen allerlei activiteiten om geld op te halen voor ons. Lichtjesavond start met een viering in de Doortocht. Ook hiervoor mochten wij weer een presentatie aanleveren om zichtbaar te maken waar het Alfink zich voor inzet. Naast de beelden van de Menzamwenye laten we hier ook een andere gezicht van Kenia zien.

Lichtjesavond was een groot succes! De avond begon met een mooie viering in de Doortocht waarna ze met fakkels naar de school zijn gelopen. Het was een gezellige avond met veel bezoekers. De leerlingen en docenten hadden goed hun best gedaan om een gevarieerde avond te verzorgen. (Lees hier het volledige verslag van Lichtjesavond)

Misschien nog leuk om te melden dat veel van onze (bestuurs) leden een band hebben met het Alfrink. Oud leerlingen, (schoon)ouders van oudleerlingen, ex- leerkracht en famile, vrienden en bekenden onder de docenten en leerlingen.

 

 

 

 

 

De leerlingen van de Menzamwenye wensen de leerlingen van het Alfrink een succesvolle goede doelendag.

Op 7 juli hebben we het resultaat mogen ontvangen van dit actieve jaar. Wat zijn wij blij met de opbrengst voor de slaapzaal. We zullen iedereen via deze site op de hoogte houden van de vorderinngen van de bouw van de slaapzaal.