Achmea Foundation Goede Doelen actie

Gewonnen !
Een kreet die op mijn werkplek te horen was, nadat de uitslag van de Goede doelen actie 2017 bekend is gemaakt.

Achmea Foundation schrijft elk jaar een Goede Doelen actie uit, waar medewerkers van Achmea zich voor kunnen inschrijven en presenteren voor een project waar je als vrijwilliger bij betrokken bent.

Voor deze actie heb ik pitch geschreven voor het toiletgebouw voor de kleuters op de Menzamwenye primary school, een van de twee basisscholen die door ons wordt ondersteund. Na acceptatie van de pitch voor de actie begint het spannende deel, namelijk zoveel mogelijk stemmen binnen halen bij collega’s zodat je bij de hoogste 22 projecten eindigt en daarmee je gevraagde bedrag ook uitgekeerd krijgt.
En dit is gelukt.

Voor de bouw van de toiletten is 4000 euro gevraagd en gekregen. Ondertussen is het ontwerp voor het toiletgebouw al aangepast, zodat naast de kleuters ook de special-need kinderen, met hun rolstoel, op school naar het toilet kunnen.

De cheque met het bedrag en de naam van de stichting is afgelopen 13 december feestelijk overhandigd door de voorzitter van Achmea Foundation, de heer Hirsch Ballin.
Na de overhandiging mocht je vertellen waarvoor je je hebt ingezet en wat onze stichting doet. Door de verhalen bleek een andere stichting ook in de provincie Kwale actief te zijn.
Met deze stichting worden nu de contacten opgebouwd.

Zeer tevreden en blij kijk ik terug op de actie, waarbij een project waar in eerste instantie nog niet voldoende geld voor was, nu wel uitgevoerd kan worden. En ook eerder dan we hadden gepland.
Ook in Kenia zijn ze op de Menzamwenye erg blij dat de bouw van het toiletgebouw nu eerder kan beginnen.

De tekst voor de Goede Doelen actie 2017

Elsemiek Mengelberg